Передплата 2024 ВЗ

На церемонію прощання з Гандзюк не пустили голову Херсонської ОДА

  • 07.11.2018, 16:12
  • 824

В Херсоні на церемонію прощання з громадською активісткою Катериною Гандзюк, не пустили голову Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Голова Херсонської ОДА Гордєєв приїхав в херсонський палац мистецтв, де відбувалась церемонія прощання з Гандзюк. Однак друзі Катерини перекрили прохід Гордєєву і його охороні. Після декількох хвилин суперечок Гордєєв поїхав.

Сьогодні відбулась церемонія прощання з керуючою справами Херсонської міської ради, активісткою Катериною Гандзюк. Порощатись із нею прийшли більше тисячі жителів Херсона, області та громадян, які приїхали з інших регіонів України.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу, відкриту за фактом нападу, зі статті «замах на вбивство з особливою жорстокістю» на статтю «умисне вбивство».

Катерину Гандзюк облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доставили в Київ для лікування. Гандзюк перенесла більше 10 операцій.

У справі Гандзюк були арештовані ймовірний організатор нападу Сергій Торбин, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Микита Грабчук, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою.

Замовників злочину досі не назвали.

За словами адвоката Масі Найєма, результати експертизи про причини смерті співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк стануть відомі приблизно через два дні.

Схожі новини