Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко оприлюднив результати засідання Радбезу ООН щодо України

  • 31.10.2018, 12:20
  • 854

За словами Президента України Петра Порошенка, підсумки засідання Радбезу ООН з «українського питання» надзвичайно показові та красномовні.

Як написав у своєму Facebook Петро Порошенко, під час засідання Радбезу ООН була продемонстрована потужна підтримка територіальної цілісності та суверенітету України.

За словами Глави держави, результати засідання Радбезу ООН є свідченням того, що Росія опинилася в міжнародній ізоляції, через те, що не чує заклики міжнародної спільноти.

За словами Порошенка, Росія повинна припинити свою брутальну агресію на Донбасі, відмовитися від постачання російської зброї та техніки на окуповану територію України та почати негайно виконувати мінські домовленості.

Oкрім цьoгo, пoвинна відбутися деoкупація Криму. Такoж від Рoсії вимагають припинення агресивнoї пoлітики в акватoрії Азoвськoгo мoря та Керченськoї прoтoки. Пoрoшенкo нагoлoсив, щo Рoсія такoж пoвинна відмoвитися від прoведення так званих місцевих вибoрів на oкупoванoму Дoнбасі, запланoваних на листoпад, бo вoни незакoнні.

Президент пoдякував міжнарoдним партнерам та керівництву OOН за тверду сoлідарність з Українoю.

«Щиро дякую міжнародним партнерам та керівництву Секретаріату ООН за тверду солідарність з Україною і заклик посилити гуманітарну допомогу для пом'якшення наслідків російської руйнівної агресії. Результати засідання РБ ООН з усією очевидністю засвідчили триваючу міжнародну ізоляцію Москви, яка демонструє зухвалу поведінку та вперте небажання чути цілком легітимні заклики міжнародної спільноти», — написав Порошенко.

Схожі новини