Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко привітав українців із 74-ю річницею вигнання нацистів з України

  • 28.10.2018, 16:46
  • 382

Друга світова війна є найбільшою трагедією в історії людства, в якій загинули мільйони українців. 74 роки минуло від дня вигнання нацистських окупантів з України.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час звернення до українського народу з нагоди 74-ї річниці вигнання нацистів з України, повідомляє ТСН.

«Друга світова війна — це не лише історична давність чи зарубцьована рана на тілі сучасної цивілізації, це найбільша трагедія людей, що не полишає нас і донині. У тій трагедії Україна має свій особливий, жертовний рахунок незліченних людських втрат. Війна, окупація і врешті здобута перемога коштували нам, за різними оцінками, від восьми до десяти мільйонів безневинно загублених життів. Вічна і світла пам’ять загиблим», — наголосив Президент.

Порошенко зазначив, що 74 роки тому українська земля, що була суцільною ареною запеклих бойових дій, скинула з себе «смертельний зашморг нацистських поневолювачів».

«Але ще довго, до останнього дня війни, українці хоробро воювали у лавах Червоної армії та регулярних військ держав Антигітлерівської коаліції, боролися з ворогом у підпільних рухах опору багатьох європейських країн, ціною власного здоров’я у тилу безперервно забезпечували потреби фронтів. Після того, як у світі запанував довгоочікуваний мир, воїни Української повстанської армії чинили відчайдушний опір сталінському режимові, гинули у нерівних боях з військами НКВС», — додав він, подякувавши кожному учаснику тих буремних подій «за звершений подвиг заради вільного й щасливого життя нащадків».

Окремо Порошенко зауважив, що саме на прикладах ветеранів виховані сучасні патріоти — захисники України.

«Сьогодні доблесні спадкоємці героїв Другої світової війни й української визвольної боротьби дають рішучу відсіч новоявленим російським агресорам та їх приспішникам на Сході держави. Вірю у потугу, успіх і славу наших воїнів», — сказав глава держави, побажавши усім миру, міцного здоров’я та нових звершень на обраному шляху.

Схожі новини