Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Звільнилася «права рука» Синютки

Ірина Гримак загадково залишила посаду заступника голови Львівської ОДА.

37-річна Ірина Гримак залишила посаду заступника голови Львівської облдержадміністрації — «за угодою сторін». Цю інформацію «ВЗ» підтвердили у прес-службі Львівської ОДА. Сама пані Ірина на телефонні дзвінки не відповідала, тому з перших вуст ми не змогли отримати інформації про причини її звільнення.

Здавалося б, Ірина Гримак була навіки «вмонтована» в команду Олега Синютки. Вона була його «правою рукою» ще за роботи у Львівській міській раді. Тоді Синютка був першим заступником міського голови Львова Андрія Садового, а Ірина Гримак посідала різні керівні посади (почавши від «земельного» управління, була заступником голови у декількох райадмінстраціях, а два роки — головою Залізничної райадміністрації). Потім, коли Олег Михайлович несподівано наприкінці 2014 року був призначений головою Львівської ОДА, Ірина Гримак через два місяці перейшла працювати в ОДА. Спочатку — радником патронатної служби апарату ОДА. А з лютого 2015 року — заступницею голови Львівської ОДА.

Відтак жінок-керівниць команді Олега Синютки поменшало. Залишилися тільки дві заступниці — Оксана Стоколос-Ворончук та Маріанна Вільшинська. Перший заступник — Ростислав Замлинський. Ірина Гримак — уже друга високопоставлена чиновниця, яка йде від Синютки. На початку 2016 року звільнилася директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА Галина Гречин. Вона теж працювала із Синюткою з міськради і вважалася його «правою рукою». Усі, хто працював із Олегом Синюткою, не приховували, що це виснажлива, майже цілодобова робота, справжній трудоголізм. Сам Олег Михайлович працює у форматі «24/7» і такого ж вимагає і від підлеглих.

Довідка «ВЗ»

Ірина Гримак народилася у Львові 20 березня 1981 року. У 2003 р. закінчила Львівську комерційну академію («торгівля»), у 2004-му — той же вуз за спеціальністю «товарознавство та комерційна діяльність», у 2009-му Львівський національний аграрний університет («землевпорядкування і кадастр»), у 2010-му — Львівський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України («державне управління»). Від 2000-го до 2015-го працювала у Львівській міській раді на різних посадах, зокрема, в управлінні земельних ресурсів, заступником голови у декількох райадмінстраціях, два роки — головою Залізничної райадміністрації. Від 9 лютого 2015 року працювала заступником голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки. Чоловік — Олег Гримак, син — Ярема.

Схожі новини