Передплата 2024 ВЗ

Дорогі будинки, російські паспорти у родичів і скандал з 200 померлими без гемодіалізу: розслідування ЗМІ про топ-чиновника СБУ

  • 02.10.2018, 17:13
  • 1 392

Журналісти підозрюють заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочка у причетності до дефіциту важливих препаратів для людей, хворих діалізом.

Відповідне розслідування провели журналісти програми «Наші гроші».

Зокрема, під час роботи в СБУ, Семочко змінив кілька посад. До окупації Криму працював на півострові, потім був у керівництві контррозвідки і керував СБУ Києва. Два місяці тому був переведений на Службу зовнішньої розвідки.

Журналістка Леся Іванова у своєму розслідуванні з'ясувала, що під час роботи в контррозвідці, Семочко був причетний до того, що держава не могла закупити для аптек ліки для діалізу. Пацієнти потребують щоденного прийому ліків методом діалізу. Також заборонено змінювати препарат, який допомагає від хвороби. За даними видання, під керівництвом Семочка від фармакологічних компаній стали вимагати проводити тендери.

Насправді, відзначають журналісти, у бізнесу лише вимагали «відкати» за можливість закупити ліки.

Журнаслісти також показали дорогі будинки в Козине і автомобіль Land Cruiser, які, за їх даними, належать Сергію Семочку. Також у сюжеті зазначається, що родичі Семочка володіють російським громадянством і бізнесом в Криму.

Схожі новини