Передплата 2024 ВЗ

Названо алкогольний напій, який «спалює» зайві кілограми

  • 02.10.2018, 08:29
  • 615

Вчені говорять, що схуднути, зберегти здоров’я зубів, і навіть стати розумнішими допоможе один доступний кожному напій — червоне вино.

Багато хто чув, що червоне вино допомагає залишатися здоровими. І все завдяки особливій речовині, яка міститься в цьому напої, — ресвератролі (речовина, що виділяється рослинами для захисту від бактерій і грибів), пише healthystyle.

Вчені прийшли до висновку, що вживання ресвератрола знижує потребу в калоріях. Тобто, від червоного вина вам просто не хочеться їсти, і це допомагає худнути.

Але важливо при цьому не забувати правильно харчуватися.

«Вино є ферментним продуктом і прискорює обмінні процеси. Має жовчогінну дію, прискорює перистальтику кишечника, засвоюваність їжі. Ресвератрол, який міститься в червоному вині, прискорює метаболічні процеси і допомагає нам схуднути», — коментує дієтолог Людмила Гончарова.

Натомість міфом назвали те, що вино допомагає прибрати наліт на зубах.

«Через вина наліт посилюється. У вині містяться ті ж кислоти, той же цукор, який допомагає розвиватися нальоту. У боротьбі з карієсом важлива гігієна зубної порожнини. Прибрати наліт можна тільки шляхом механічного впливу. Ніяким вином від нього не позбутися», — коментує стоматолог Марія Зіміна.

Міфом виявилось і те, що вино робить нас розумнішими. «Вино не покращує мозкову діяльність. Просто при вживанні вина зменшується тривожність. Відповідно людина перестає соромитися і не боїться за неправильність свого рішення», — коментує ведуча ток-шоу Анна Кушнерук.

Про користь вина для здоров'я кажуть давно і багато, але не всьому треба вірити. Можна побалувати себе келихом хорошого вина за вечерею, але головне, не зловживати ним.

Схожі новини