Передплата 2024 ВЗ

Порошенко впевнений в ухваленні резолюції ООН про порушення прав людини та окупацію Криму Росією

  • 29.09.2018, 12:28
  • 483

Резолюцію ООН щодо Криму, де Росія буде названа державою, яка окупувала території України, обов’язково буде ухвалено, впевнений президент України Петро Порошенко.

«Точно буде ухвалена резолюція Організації Об'єднаних націй — резолюція щодо Криму, де Росія буде названа державою, що окупує незаконно українську територію», — сказав він у суботу, виступаючи в Харкові на відкритті Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, під час дебатів 73-ї сесії Генасамблеї ООН 26 вересня в Нью-Йорку Петро Порошенко закликав Генеральну асамблею ООН ухвалити резолюцію про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

«Я закликаю членів ООН зміцнити їхні зусилля, щоб вимагати дотримання прав людини на тимчасово окупованій території Криму, ухваливши відповідну резолюцію Генасамблеї ООН», — сказав президент України.

Він зазначив, що з першого дня незаконної окупації Криму кримські татари і етнічні українці зазнають репресій і дискримінації, було зафіксовано безліч випадків убивств, тортур, переслідувань і арештів за сфабрикованими звинуваченнями.

Схожі новини