Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко чекає звіту Луценка і Авакова щодо розслідування нападів на ктивістів

  • 27.09.2018, 19:43
  • 542

Президент Петро Порошенко поділяє стурбованість учасників акції «Мовчання вбиває» щодо нападів на активістів і вимагає від генпрокурора Юрія Луценка та глави МВС Арсена Авакова розслідування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Адміністрацію Президента.

«Президент України Петро Порошенко поділяє стурбованість учасників акції „Мовчання вбиває“ численними нападами на активістів. Тому ще в понеділок він зателефонував головному лікарю міської клінічної лікарні Одеси, щоб поцікавитися станом здоров’я громадського активіста Олега Михайлика», — зауважили в Адміністрації Президента.

Зазначається також, що діючи в межах своїх конституційних повноважень, глава держави заслухав інформацію Луценка та Авакова і поставив їм вимоги щодо розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією.

«Петро Порошенко незадоволений загальною криміногенною ситуацією в країні, і вимагає, щоб на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю було розглянуте це питання, і чекає відповідного звіту», — підкреслили в АП.

Як повідомлялося, на вечір четверга, 27 вересня, низка громадських організацій анонсувала проведення акції «Ніч на Банковій» під Адміністрацією Президента на знак солідарності із громадськими діячами, які зазнали нападів за свою діяльність і позицію.

Раніше генеральний прокурор Луценко заявив, що планує у першій декаді жовтня провести спільно з Міністерством внутрішніх справ координаційну раду через репресії активістів.

22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика.

31 липня невідомі облили активістку з Херсону Катерину Гандзюк сірчаною кислотою, яка обпекла 40% її тіла.

Схожі новини