Передплата 2024 ВЗ

Медики навчилися назавжди «присипляти» рак

  • 21.09.2018, 18:54
  • 715

Австралійські вчені розробили нову речовину, яка назавжди присипляє ракові клітини.

Про це повідомляє «Політека».

Медики працювали спільно з провідними онкологами і генетиками. Вони успішно протестували новий вид лікарських препаратів, які здатні зупинити розвиток ракових клітин організмі людини. Даний метод, протестований на гризунах і показав «високу ефективність», яка відрізняється від променевої і хімічної терапії.

Дослідники відзначають, що новий препарат, склад якого вони поки не розкрили, може зупинити клітинний цикл шкідливих клітин. Це вводить уражені хворобою клітини в стан клітинного сну, а потім — в своєрідну «клітинну кому». Вони не відмирають відразу, проте, судячи з попередніх тестів, через якийсь час заміщаються здоровими клітинами, причому це можуть бути і стовбурові клітини.

«Нова ж речовина попросту позбавляє ракові клітини здатності запускати клітинний цикл. Технічно це називається клітинним старінням. Клітини не вмирають, але вони більше не можу ділитися і розмножуватися. Простіше кажучи, ракова клітина назавжди засинає», — розповіла професор Восс, яка брала участь в дослідженні.

Схожі новини