Передплата 2024 «Добрий господар»

САП відкрила справу проти глави НАБУ: кажуть, що Ситник попереджав Омеляна про обшуки

  • 21.09.2018, 17:51
  • 823

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через можливе розголошення даних керівником Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Зазначають, що йдеться про заяву підозрюваного у незаконному збагаченні Міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Згідно із заявою САП, Омелян повідомив, що Ситник сказав йому завчасно про проведення обшуку за місцем проживання.

«Заява Міністра не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомили про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між Омеляном та абонентом, записаним як „Артем Ситник“, напередодні проведення обшуку», — пишуть у САП.

Зокрема, повідомляється, що Ситник і Омелян розмовляли 2 листопада 2017 року о 08.00 год, 11.32 год., 19.09 год. та о 23.42 год.

З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані Генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства.

Одночасно звертаємо увагу, що Ситником А. С. послідовно, постійно і систематично здійснюється неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі новини