Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Топ-20 найнезвичайніших професій світу

  • 20.09.2018, 13:13
  • 13.8K

Якщо ви замислювалися над тим, що хочете змінити свою роботу на більш цікаву та неординарну, то знайте — сьогодні за гроші можна зробити, певно, майже все: вигуляти собак, постояти за когось у черзі, поплакати на похоронах чи просто обійняти людину

Про добірку незвичайних і дуже рідкісних професій світу пише «5 канал».

Продавець мрій

У США, в Чикаго, існує компанія, яка втілює мрії своїх клієнтів у життя. Наприклад, людина захотіла в мить стати відомим актором або навчитися керувати літаком, або познайомитися з гарною дівчиною, або за 10 днів відвідати 10 різних країн. Будь-які бажання та фантазії можна купити. Втім, такі послуги не з дешевих. Мінімальне сума втілення мрії становить 150 тисяч доларів.

Виймач мозку

Ця професія є менш прибаливою, ніж перша, проте вона є досить поширеною. Не важко здогадатися, що мова йде про бійню. Після того, як тварину забили, потрібно обережно вийняти мозок, який потім доставлять у ресторан задля вишуканої страви.

Випробувач презервативів

Компанії, які виготовляють презервативи, мають людей на посаді «Випробувачі презервативів». Річ у тім, що в заводських та лабораторних умовах можна отримати не повну інформацію про гумові вироби, адже велику роль відіграє саме «людський фактор». Протягом певного часу професійні випробувачі презервативів мають перевірити їх «у справі». Робота не така вже й складна, але дуже відповідальна, адже потім, після численних перевірок і зауважень, результати будуть впливати на кінцевий вид товару, який потрапить до споживачів.

Перевертач пінгвінів

Товсті північні пташки, які не вміють літати, часом бувають незграбні. Коли пінгвіни реагують на звук і дивляться вгору на літаки, вони можуть впасти на спину і вже не встати. Цим часто користуються хижаки. Але тут на допомогу приходить перевертач, який рятує пінгвінам життя.

Прибиральник блювотиння

Це певно одна з найогидніших професій. Такі люди працюють у парку розваг біля американських гірок і прибирають те, що з себе в захопленні вивергають надмірно вразливі люди. Як для заохочення таких працівників, їх можуть самих безкоштовно покатати на атракціоні.

Дегустатор корму для собак і котів

Якщо ви думаєте, що корм для тварин дегустують власне собаки і коти, то ви помиляєтеся. Красномовний опис корму в рекламі взятий не зі стелі. Є спеціальні люди, які куштують корм, коментують його запах, смак і наскільки він схожий на натуральні продукти.

Трамбувальник у метро

У Японії в годину час пік у метро пасажиропотік значно збільшується. На допомогу людям, які не зуміли втиснутися в переповнений вагон, приходять трамбувальники.

Туалетний гід

Ще одна дивна професія існує в Китаї. Там на вулицях вам можуть за 4 центи підказати, де розташований найближчий громадський туалет. Найцікавіше те, що в їхніх трудових книжках так і записано: «Державний службовець — туалетний гід».

Дояр змій

Спеціально навчена людина має витягувати з небезпечних змій (гримучих чи кобр) їхню отруту. Отруту використовують для створення ліків і протиотрут. Така речовина коштує до тисячі доларів за грам.

Плакальниця

В азіатських країнах люди не звикли до емоцій і часто контролюють їх навіть на похоронах. Для таких випадків і є професія плакальниці. У їхні послуги можуть входити: плач звичайний, плач із підвиванням, надривний плач із підвиванням і падінням на коліна, ридання з биттям себе в груди, розриванням одягу і катанням по землі.

Нюхачі пахв

Є такі професії людей, які оцінюють запах пахв до і після використання дезодоранту. Так вони готують продукцію провідних брендів до подальшого потрапляння на прилавки магазинів. Як не дивно, але на таку роботу беруть лише жінок у віці. Вважається, що саме у них дуже різкий нюх на запахи.

Тестувальник водних гірок

З одного боку, це досить небезпечна професія, з іншого — весела. Людина цілий день катається на гірках і перевіряє їх на міцність та безпечність. За час тесту стираються сотні плавок.

Пірнальник за м'ячами для гольфу

Зазвичай поле для гольфу побудоване з різними перешкодами, зокрема водними. Тому часто в озерах на дні лежать м'ячі для гольфу. Дістати їх звідти може спеціально навчений співробітник. Річний дохід такої професії може сягати до 100 тисяч доларів, все залежить від кількості знайдених м'ячів.

Людина в черзі

Близько за 40 доларів за годину ви можете найняти людину, яка стоятиме за вас у черзі. Таку послугу надають компанії в США та Великій Британії. Там не діють такі відмовки як: «Я тут за жіночою займав» або «Я буду за вами, зараз прийду».

Слухачі «пармезану»

Сир «Пармезан» дозріває три роки. Зрозуміти, що продукт готовий до споживання можна лише за допомогою спеціального срібного молоточка і слуху. Справжні професіонали можуть виконати пісню «O sole mia» на голівці сиру.

Обіймальники

Науково доведено, що обійми піднімають настрій, а їх нестача провокує депресію. Саме тому існує професія обіймальників. Вони особливо користуються попитом в Японії, де рівень суїцидів — один із найвищих.

Торседороси

Ця професія пішла з Куби. На батьківщині сигар існують спеціально навчені люди, які їх крутять професійно. Така робота вважається одна із найпрестижніших, адже навчають цьому ремеслу аж 10 років.

Оцінювач запаху з роту

Такі люди працюють у компаніях, які виробляють «жуйку», зубну пасту чи рідину для полоскання порожнини роту. Вони так само, як і нюхачі пахв, оцінюють ефект продукта і готують його вихід на прилавки.

Майстер педикюру для корів

На елітних європейських та американських фермах існують цілі підрозділи працівників, які слідкують за станом копит у корів. Адже від цього часто залежить самопочуття і настрій тварини, відповідно змога дати молоко і розмножуватися.

Найманий родич або друг

Якщо для підняття статусу на дні народженні або іншому застіллі вам потрібно багато людей, то можна найняти «фальшивого» родича чи друга. Такі послуги неофіційно є у всьому світу і лише в Китаї з'явилася компанія, яка надає такі послуги професійно.