Передплата 2024 «Добра кухня»

«До свидания, ласковий мішка»: Порошенко публічно потролив Росію на форумі YES

  • 14.09.2018, 11:23
  • 882

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна «переграла Росію» та попрощалася з радянським минулим.

Про це заявив президент Порошенко у виступі на форумі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє «Європейська правда».

Петро Порошенко заявив, що Україна отримала підтвердження перспективи вступу до НАТО на липневому саміті Альянсу в Брюсселі.

«Цьогорічний саміт НАТО підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни… Президенти і прем’єри один за одним говорили: пане президенте, двері НАТО для вас відкриті», — переказав він переговори на саміті.

Окремо він наголосив, що «російський вектор» розвитку України після цього саміту остаточно розірваний.

«Це не лише намір зайвий раз помахати рукою Москві — «до свиданья, наш ласковый миша, возвращайся в свой сказочный лес!» Це месидж і нашим західним партнерам: «Раз ви (альянс, — ред.) неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті, то навіть не сумнівайтеся, ми обов’язково ними зайдемо!», — наголосив він.

Порошенко вважає, що Україна вже «переграла Росію», оскільки змогла встати на західний курс попри багаторічний опір Кремля.

Президент водночас підкреслив небезпеку розвороту зовнішньополітичного курсу, пожартувавши з цього приводу: «З радянських казок ми дуже добре пам’ятаємо, як небезпечно озиратися назад».

Схожі новини