Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україну прибув перший локомотив General Electric «Тризуб»

  • 11.09.2018, 10:29
  • 698

У Чорноморськ прибув перший локомотив General Electric «Тризуб.

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

«Близько 21-ї сьогодні зустрічаємо судно з першим локомотивом TE33AC General Electric. Зранку — розвантаження краном на рейки, підготовка до руху, митні формальності і 14-го вересня наш „Тризуб“ попрямує „холодною тягою“ на Крюківський завод для остаточного укомплектування», — написав Євген Кравцов.

У подальших планах Укрзалізниці — прийняти локомотив у експлуатацію та задіяти його для перевезення вантажів. Це перший новий локомотив для парку Укрзалізниці за останні 10 років.

Нагадаємо, що договір на постачання 30 тепловозів виробництва GE був підписаний у лютому цього року. Подальша співпраця Укрзалізниці з GE також передбачає модернізацію 75 локомотивів (150 секцій), постачання 225 нових локомотивів GE серії Evolution до 2027 року, модернізацію наявного рухомого складу та довгострокове технічне обслуговування з метою оновлення та модернізації локомотивів. Паралельно з виготовленням нових локомотивів триває процес навчання машиністів керування нової технікою.

Вже 10 спеціалістів Укрзалізниці вивчили правила експлуатації та обслуговування локомотивів General Electric серії ТЕ33АС та пройшли практику керування ними. Зокрема, вони пройшли практику управління локомотивом на спеціальному тренажері, який повністю імітує роботу тепловоза General Electric.

Схожі новини