Передплата 2024 ВЗ

Дівчину, яку через відмову в інтимі вбив радянський солдат, зарахували до блаженних

  • 02.09.2018, 17:49
  • 1 085

У місті Кошице у Словаччині близько тридцяти тисяч вірян-католиків у суботу взяли участь в церемонії беатифікації (зарахування до лику блаженних) Анни Колесарової — словацької дівчини, убитої під час Другої світової війни радянським солдатом за відмову вступити з ним в інтимний зв’язок.

Представник Ватикану Джованні Анджело Беччу назвав Колесарову «мученицею, яка віддала своє життя Христу, щоб зберегти чистоту», повідомляє «Радіо Свобода».

16-річна Анна Колесарова була убита в містечку Висока-над-угом на сході Словаччини в листопаді 1944 року. Боєць Червоної армії, ім'я якого залишилося невідомим, як стверджується, застрелив її на очах її рідних. Історія Колесарової здобула популярність в її рідному краю, а її могила стала місцем паломництва католицької молоді.

Виступаючи на церемонії беатифікації, представники церкви підкреслили, що історія Анни Колесарової змушує задуматися і про ті приниження, які нерідко зазнають молоді жінки в сучасному світі. У той же час у зв'язку з беатифікацією Колесарової на адресу Католицької церкви звучить і критика: її звинувачують в неповажливому ставленні до жертв зґвалтувань, в постановці невірної, як стверджують критики, моральної дилеми вибору між збереженням життя і цнотливістю.

Схожі новини