Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через брак місця на цвинтарі покійників у Ворохті ховають у старих могилах

  • 30.08.2018, 13:39
  • 628

Мешканці вимагають розширити селищний цвинтар.

Мешканці селища Ворохта на Івано-Франківщині впродовж 17 років вимагають розширити кладовище. Люди стверджують, що нині, коли копають яму для труни, щоразу знаходять кістки. Проте дозволів розшити цвинтар влада не дає.

Як повідомив телеканал НТК, кладовищем у Ворохті люди користуються 150 років. Його треба розширити, та є проблема — цвинтар розташований впритул до заповідної зони — Карпатського національного природного парку. Інших земель для цього призначення у селищі просто немає.

«Коли копають могилу, потрапляють на останки двох чи однієї особи. Третій ряд поховання людей», — розповів священик Василь Михайлюк.

Місцеві мешканці упевнені, що розширити цвинтар можна, забравши частину території Карпатського національного парку, який поруч. Однак влада не дає їм дозволів.

«Багато звернень є: до президента, прем'єр-міністра і до міністерства екології. Постійно нам давали відписки», — наголосив землевпорядник Назар Блащук.

Нині, стверджують місцеві, аби розширити кладовище, не вистачає двох підписів — потрібно погодження екології і дозвіл Нацпарку на вирубку дерев. Нове кладовище має бути площею 3 га.

Схожі новини