Передплата 2024 ВЗ

Луценко передав до САП матеріали кримінальної справи щодо в.о. голови ДФС Мирослава Продана

  • 29.08.2018, 16:55
  • 731

Генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні передав до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури частину матеріалів кримінального провадження, що стосуються виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на джерела у САП.

«Мова йде про два епізоди — придбання і будівництво нерухомості через підставних осіб в Україні і Турції», — говорить співрозмовник.

За даними видання, завтра Продана викличуть в САП як свідка.

Нагадаємо, що в інтерв’ю «Українській правді» Луценко заявляв, що має персональні претензії до Продана.

«Поки що я озвучую претензії до безлічі випадків щодо контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього (Продана, — ред.) персональні. В той момент, коли я здобуду достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення», — говорив Луценко.

Водночас прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв захищати в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана.

«Я вийшов у публічну площину, оголосив війну контрабанді разом з ДФС, МВС, Нацполіцією, щоб припинили ввезення товарів за схемами. Нам непросто, у цих структурах є паршиві вівці, які сприяли цим схемам. Але я буду захищати керівництво митниці і ДФС, які розпочали реальну боротьбу», — написав Гройсман.

Нагадаємо, 21 серпня Луценко заявив, що співробітники ДФС і податкової міліції виявили 100 тис. тонн тканини на суму 150 млн доларів без жодних документів про походження товару. Цей товар було виявлено під час розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці.

Схожі новини