Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман доручив Мінкульту та Держкіно перевірити фільм про Стуса

  • 11.08.2018, 18:14
  • 401

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Міністерство культури і Державне агентство з питань кіно повинні перевірити, чи правдиво розказана історія про життя українського поета, радянського дисидента Василя Стуса в художній кінострічці «Стус», яка має вийти в прокат 28 лютого 2019 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись! Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість, аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка — справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це — справа честі!» — написав Гройсман у Facebook.

Раніше актор Геннадій Попенко написав у Facebook, що зі сценарію фільму про Василя Стуса вирізали сцену фінального судового засідання над поетом-дисидентом, адвокатом якого був Віктор Медведчук — нині лідер організації «Український вибір» і кум Володимира Путіна. За інформацією артиста, з вимогою прибрати сцену з фільму продюсерам зателефонували з адміністрації Медведчука.

Зйомки української стрічки про життя Василя Стуса розпочалися наприкінці квітня. Проект став одним із переможців 10 конкурсного відбору Державного агентства з питань кіно. Держкіно виділяє на нього 19 мільйонів гривень, загальний бюджет — близько 40 млн грн.

Фільм має вийти на екрани взимку наступного року.

Схожі новини