Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий курс лікування гепатиту С в Україні триватиме 12 тижнів і буде безкоштовним, — Супрун

  • 27.07.2018, 16:00
  • 898

Усі пацієнти з гепатитом С, які стоять у черзі на лікування, зможуть отримати ліки безоплатно, починаючи з цього року.

Про це повідомила очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, МОЗ закупить нові безпечні ліки від гепатиту С, які визнані країнами світу. Тому ефективність у лікуванні зросте на 90%.

«МОЗ закуповуватиме цей курс за рахунок платників податків. Його вартість — 89 доларів, проте для пацієнтів це буде безкоштовно», — розповіла Супрун.

Очільниця МОЗ наголосила, що раніше це було дорожче для держави, тому менше людей отримували лікування безоплатно. Також воно тривало довше з ефективністю терапії у 50%.

«Раніше для лікування хронічного гепатиту С застосовували інтерферонову терапію (комбінація пегільованого інтерферону і рибавірину). Ми переходимо на сучасні рекомендації, які передбачають застосування безінтерферонового курсу, який складає 12 тижнів з дуже великими шансами на одужання», — розповіла Супрун.

За її словами у 2018 роціі лікування за державні кошти отримають близько 6 тисяч пацієнтів. «Додатково ми маємо змогу пролікувати ще 2 373 пацієнтів, які знаходяться у черзі на лікування цього року. Курс лікування в аптеках також коштуватиме дешевше. Ми плануємо повністю переглянути план закупівель наступного року та закуповувати лише ці інноваційні ліки від гепатиту С за кошти державного бюджету», — зазначила вона.

Схожі новини