Передплата 2024 «Добрий господар»

Столтенберг підказав Порошенку, що наблизить Україну до вступу в НАТО

  • 12.07.2018, 14:19
  • 608

Українська влада повинна продовжувати реформувати країну, зокрема в оборонній сфері, щоб наблизитися до вступу в НАТО.

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що довгостроковою ціллю України є вступ до Альянсу, тож увага організації сконцентрована на виконанні Україною реформ, у яких держава досягла «суттєвого прогресу».

Столтенберг привітав ухвалення закону про Національну безпеку, який є ключовим для встановлення цивільного контролю і демократичного нагляду над ЗСУ та службами безпеки.

За його словами, впровадження такого контролю необхідне для реформування країни.

«Закликаю зберігати темп (реформ, — ред.), це наблизить Україну до НАТО, але, найважливіше, — це зміцнить вашу безпеку і вашу демократію», — наголосив Столтенберг.

Він розповів, що в рамках сьогоднішніх засідань разом з керівництвом Грузії та України будуть обговорювати безпекову ситуацію навколо останньої та всередині країни, а також подальшу співпрацю з нею.

Столтенберг підтвердив: НАТО твердо підтримує суверенітет України та рішуче засуджує нелегальну анексію Криму.

Він додав, що ситуація на Донбасі залишається складною, а Мінські угоди - це єдиний шлях до миру, тож всі сторони мають дотримуватися їх.

«Росія має особливу відповідальність. Вона має відвести війська та припинити підтримку бойовиків в Україні», — підсумував Столтенберг.

Схожі новини