Передплата 2024 «Добра кухня»

GEOLOGIA докопається до власного «Я» молодих митців

Двадцять провокативних арт-об'єктів представлять 8 червня на території Національного музею імені Андрея Шептицького

Лише один день триватиме презентація арт-проекту GEOLOGIA від 23 студентів Львівської національної академії мистецтв. Дійство, яке включатиме в себе такі актуальні мистецькі практики, як інсталяція, перформанс, мистецтво об’єкта, відео-арт, відбуватиметься у п’ятницю, 8 червня, на території Національного музею імені Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42).

Керівник проекту, викладач кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ Василь Одрехівський розповів «ВЗ», що представлять роботи студентів кафедри монументального живопису, художнього дерева, графічного дизайну, сакрального мистецтва, художнього скла, дизайну костюма, художнього текстилю, художнього розпису тканин. Арт-проект є результатом праці студентів на дисципліні «Основи сучасного просторового мистецтва» на кафедрі монументально-декоративної скульптури академії. Презентація проекту розпочнеться о 16:00.

«Двадцять створених арт-об'єктів входять на територію палацу, який у 1897−1898 рр. був побудований для відомого геолога Е. Дуніковського, — розповів Василь Одрехівський. — Вони створюють новітнє поле для „розкопок“, де ціллю і ґрунтом для досліджень є власне „Я“ молодого митця. Містичний характер цієї вілли сповна відповідає драматичності, багатовимірності і провокативності арт-проекту. GEOLOGIA — це спроба пізнання своїх екзистенційних крайностей і підняття на поверхню того, що ми переважно намагаємось приховати».