Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що відбувається з цінами на нерухомість в Києві

  • 22.05.2018, 11:06
  • 957

Експерти зазначають, що вартість житла в Україні стабільно знижується та досягла критичних позначок.

Будівельні компанії балансують на межі збитковості, продовжуючи виставляти нові й нові квартири до продажу. Одночасно зростають пропозиції на вторинному ринку: власники намагаються позбутися квартир, за якими необхідно сплачувати чималу вартість комунальних послуг. Як наразі змінюється вартість нерухомості в столиці?

Новобудови

Учасники ринку завмерли в очікуванні підвищення цін — собівартість зведення новобудов зросла на 20−25%. Власники будмайданчиків вимушені підвищувати заробітну плату спеціалістам. Невпинно зростає курс долара, вартість будівельних матеріалів, енергоресурсів, податок на нерухомість. Проте поки забудовники шукають можливі шляхи оптимізації пропозицій, щоб утримати ціни на прийнятному для зубожілого населення рівні.

З одного боку, ринок демонструє збільшення кількості пропозицій малогабаритних квартир у новобудовах (так звані нові гостинки). З другого — поширилася схема, коли зібрані на закладене будівництво кошти перекидаються до недобудованих об’єктів. Це спричинює постійну затримку здавання їх в експлуатацію, проте дозволяє утримувати встановлений рівень цін. Тому поки що подорожчання в цьому секторі не прогнозується.

Ознайомитися з актуальними пропозиціями первинного ринку пропонує сайт агентства нерухомості «Благовіст» за посиланням https://blagovist.ua/buy/.

Вторинка

На вторинному ринку стабільно знижується вартість хрущовок та квартир у панельних дев’ятиповерхівках. Прогнозують, що у 2018 році ціни впадуть ще на 5−10% залежно від району міста. Наприклад, вартість найдешевших хрущовок може знизитися до $ 10−14 тис. Натомість більш нове якісне житло, ймовірно, навпаки, подорожчає. Тому вважається, що збувати такі квартири будуть лише ті, хто поспішає кудись виїхати чи кому терміново потрібні гроші.

Звичайно, ці прогнози можуть не справдитися у разі якихось катаклізмів: різкого підвищення курсу долара, зміни політичної, воєнної ситуації тощо.

Оренда

Ринок оренди демонструє ті самі тенденції. Люди згоджуються погіршити свої умови життя через неможливість сплачувати постійно зростаючу вартість оренди та комунальних послуг. Експерти зазначають, що у 2018 році гривневі ціни у цьому секторі будуть зростати з темпами інфляції: жодних різких коливань у той чи інший бік, а поступове підвищення приблизно на 10%.

Найкращі пропозиції

Знайти найкращі пропозиції в Києві допоможе компанія «Благовіст». На сайті blagovist.ua створено зручний пошук квартир, будинків за низкою фільтрів. Співробітники компанії завжди нададуть вичерпну інформацію стосовно кожного об’єкта. Досвідчені ріелтори допоможуть підібрати житло виключно під ваші потреби та можливості.

25-річний досвід роботи гарантує чесність та прозорість діяльності компанії. Кожен крок супроводжується надійною юридичною підтримкою, 100-відсотковим виконанням взятих на себе зобов’язань.

Схожі новини