Передплата 2024 ВЗ

Телекомпанія Fox News оприлюднила жахливе відео злочину джихадистів

Тепер її журналісти потерпають від критики

Джихадиста, відповідального за жахливу страту пілота зі збитого у 2015 році йорданського літака, упізнали.

У 2015 році Саддам аль-Джамаль стратив йорданського пілота, спаливши його живцем у клітці. Відео зі страти оприлюднила телекомпанія Fox News.

На ньому йорданець, одягнений у помаранчевий комбінезон, перебуває у замкненій клітці, довкола якої розлито легкозаймисту рідину. У певний момент хтось підпалює клітку. Пілот спробував збивати з себе полум’я, але врешті-решт загинув у вогні.

Саддам аль-Джамаль є одним із найстарших командирів Ісламської Держави, затриманих на цей час. Має страшну репутацію, головно через жорстокість. Його оскаржено у низці злочинів, серед них — у масакрі у сирійській провінції Дайр аз-Заура 2014 року. З інформації, отриманої через іракських урядовців, випливає, що джихадист замордував там родину дівчини, яка не хотіла вийти за нього заміж. Більше того, аль-Джамаль часто фігурує на жахливих фото, де позує на тлі відтятих голів своїх жертв.

Коли відео зі стратою йорданського пілота без купюр оприлюднила американська телекомпанія Fox News, вона потрапила під шквал критики.

Більшість ЗМІ не публікують цього матеріалу у повному обсязі, обмежившись найменш драматичними фрагментами фільму. Відео видаляли також із соціальних мереж.

Схожі новини