Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заступниця голови ВР закликала Кнесет Ізраїлю засудити злочини рф проти українських дітей

  • 03.05.2023, 14:45
  • 579

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала Кнесет Ізраїлю допомогти звільнити українських дітей, незаконно депортованих російською федерацією з тимчасово окупованої території України

Віцеспікерка Олена Кондратюк. Фото: ВР
Віцеспікерка Олена Кондратюк. Фото: ВР

«Ізраїль, як ніхто, знає болісну і страшну ціну геноциду та злочинів проти дітей за національною ознакою. Тому закликала Іфат Шаша-Бітон та Кнесет Ізраїлю активізувати та об'єднувати свої зусилля з іншими парламентами світу і міжнародною спільнотою задля засудження злочинів рф проти українських дітей та їх якнайскорішого визволення і повернення додому», — розповіла Кондратюк про деталі зустрічі з віцеспікеркою Кнесету Ізраїлю Іфат Шаша-Бітон.

Як повідомляє сайт українського парламенту, Кондратюк поінформувала свою колегу, що згідно з офіційними даними росія незаконно депортувала з тимчасово окупованих територій України 19 393 дитини, а повернути додому вдалося лише 364.

«Це є грубим порушенням Женевських конвенцій та геноцидом, який було офіційно визнано спеціальною резолюцією ПАРЄ», — наголосила віцеспікерка.

Вона додала, що викрадення росією українських дітей супроводжується особливо цинічним і жорстоким поводженням та психологічним насильством. Зокрема їх примушують відмовитися від української ідентичності у так званих таборах перевиховання. Українських дітей також розлучають із батьками, опікунами та насильно всиновлюють у російських сім'ях.

Сторони також обговорили можливості прийому на відпочинок, оздоровлення та психологічну реабілітацію в Ізраїлі українських дітей, які постраждали від російського вторгнення.

Кондратюк перебуває з робочим візитом в Ізраїлі.


Джерело: ВР

Схожі новини