Передплата 2024 «Добрий господар»

Заборонена символіка, багнет-ніж і рушниця: на масові заходи до 9 травня у центрі Києва збігаються провокатори

  • 09.05.2018, 11:44
  • 1 070

Поліцейські поблизу станції метро «Арсенальна» затримали чоловіка, який намагався з рушницею пройти на територію проведення масових заходів.

Про це поінформував начальник ГУ поліції у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба відомства.

«Зброю вилучають, буде призначена експертиза для встановлення, чи є рушниця вогнепальною зброєю. Чоловіка доставили до районного управління поліції, де сьогодні чергують адвокати із Центру надання вторинної правової допомоги, для встановлення його анкетних даних та надання пояснень», — зазначив Андрій Крищенко.

До управління поліції доставили двох чоловіків: в одного під час поверхневої перевірки вилучили багнет-ніж, інший — намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційними рамками. Правоохоронці виявили двох жінок із забороненою символікою. Їх доставляють для складання адміністративних матеріалів.

У поліції також зазначають, що сьогодні у столиці заплановано кілька акцій, участь у яких, відповідно до поданих заявок, братиме до 4000 осіб. У місцях проведення акцій на службу заступило 2000 правоохоронців, у тому числі військовослужбовці Національної гвардії України.

Схожі новини