Передплата 2024 «Добрий господар»

Названі продукти, які провокують захворювання на рак

  • 03.05.2018, 11:43
  • 1 021

Дослідники з Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі дізнались, що їжа з високим вмістом «поганого» холестерину призводить до раку.

Про це повідомляє «Країна здоров’я».

А ще такі продукти харчування збільшують швидкість росту ракових пухлин майже у 100 разів!

Фастфуд, картопля, борошняне і солодке — все це дуже шкідливо для організму. Вчені провели експеримент з мишами, у яких «відключили» ген Lpcat3. Це спеціальний білок, який відповідає за контроль синтезу фосфоліпідів. У разі непрацездатності Lpcat3 в організмі автоматично збільшується рівень холестерину.

У мишей почалося зростання і ділення стовбурових клітин в тканинах кишечника. Спершу такий неконтрольований ріст лише тільки ущільнив стінки кишечника. Але потім це призвело до появи пухлин в тих же тканинах.

Чи стає холестерин причиною утворення злоякісних пухлин в інших органах і тканинах — невідомо.

Медики рекомендують виключити з раціону їжу з:

— насиченими жирами (маргарин, вершкове масло, пальмова та кокосова олії, сири)

— трансжирами (маргарин, майонез, соуси, картопля-фрі, попкорн, м’ясні напівфабрикати, сухі концентрати супів, соусів, десертів, кремів, чіпси, вафлі, крекери, плеченька, магазинні солодощі, торти, цукерки тощо)

— швидкими вуглеводами (цукор, мед, шоколад, кондитерські вироби, варення, банани, кавун, виноград, диня, білий рис, білий хліб, картопля, солодкі напої, морозиво.

Схожі новини