Передплата 2024 ВЗ

Підлітка в Індії оголосили реінкарнацією бога

Через патологію у вигляді хвоста

13-річного Сохала Шаха індуси визнали за божество. Підліток народився з хвостом волосся на спині, і досі йому поклонялися мешканці одного з індуських сіл поблиху Мадьх’я-Прадеша (центральна Індія). «Хвіст» у хлопчика — це жмут товстого довгого волосся, що виросло у низній частині спини. Місцеві мешканці вважають Сохала втіленням (реінкарнацією) бога Ханумана у живій істоті. Тому підліток отримав прізвисько — Баджрангі Бхайджан (Божий брат).

Тепер віруючі йдуть за сотні кілометрів, аби поклонитися 13-літньому хлопчикові і дістати його благословення. Вони несуть йому подарунки, — здебільшого фрукти манго або банана.

Підліток користується «пільгами» й у школі. Він отримує найвищі оцінки і уникає покарання за невивчені уроки, бо вчителі не хочуть стати об’єктами божого гніву.

Учені не знають, як пояснити феномен, але вони схиляються до думки, що «хвіст» став наслідком збоїв розвитку нервової системи ембріона на стадії формування хребта.

Однак Сохал не надто переймається проблемами науковців і користується своєю популярністю. Аби захистити своє майбутнє, вні заявив, що ніколи не дозволить лікарям зменшити «хвоста» або повністю видалити його.

Схожі новини