Передплата 2024 ВЗ

Кінець війні: КНДР і Південна Корея підпишуть мирний договір

  • 27.04.2018, 13:58
  • 1 144

Лідери КНДР і Південної Кореї мають намір в кінці року підписати мирний договір, який покладе край війні між двома країнами.

Про це повідомляє CNN.

Відзначається, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час переговорів наодинці підписали Декларацію Панмунджома за мир, процвітання і об'єднання на Корейському півострові.

Нагадаємо, глава КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї в демілітарізованій зоні. Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який перетнув кордон Південної Кореї після закінчення війни в 1953 році. Президент Мун Чже Ін зустрів його у прикордонному селі Пханмунджом.

Глави країн привітали один одного і, потиснувши один одному руки «символічно перетнули кордон в північному напрямку і знову повернулися на південнокорейську територію».

Кім Чен Ин назвав зустріч «моментом початку нової історії ери і світу». Зустріч стала третьою після закінчення війни в Кореї, проте обидва попередніх саміти відбувалися в Пхеньяні.

Основною темою переговорів став намір КНДР відмовитися від ядерних випробувань. Цей саміт також передує історичній зустрічі Кім Чен Ина та Трампа, заплановану на червень.

Раніше Кім Чен Ин заявляв, що Північна Корея готова піти на ядерне роззброєння, якщо США і Південна Корея візьмуть умови Пхеньяну і створять «атмосферу спокою і стабільності». Трамп привітав рішення КНДР припинити ядерні випробування.

Організація Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO) запропонувала КНДР підписати договір про заборону ядерних випробувань і стати членом організації.

.

Схожі новини