Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Треба тримати порох сухим, але звільняти Донбас інакше», — Порошенко

  • 01.04.2018, 17:27
  • 686

Президент Петро Порошенко підкреслює, що Україна має бути готова продемонструвати боєздатність армії, але головним пріоритетом є звільнення окупованих територій політико-дипломатичним шляхом.

Про це він сказав у неділю в спілкуванні з воїнами 79-ї бригади. Аудіо було надане «Українській правді» Адміністрацією президента.

«Дуже дякую вам за те, що ви бороните кожен клаптик української землі. Я розумію, що це нелегко. Я розумію, що інколи і виконувати накази про припинення вогню є не легка справа», — зазначив президент.

«Нам треба тримати порох сухим, нам треба бути готовими в будь-яку хвилину продемонструвати бойові здатності українських десантно-штурмових військ. Але зараз головний наш пріоритет — це звільнення окупованих територій політико-дипломатичним шляхом», — підкреслив він.

Раніше у Facebook та Twitter глави держави з'явилися повідомлення із зовсім іншими словами його спілкування з військовими 79-ї бригади. Згодом вони були видалені зі сторінок.

Там він нібито заявляв, що ніхто не позбавляє українських військових права за наказом командирів давати гідну відсіч провокаціям ворога.

«Більше того, це їх обов’язок. І поточний режим припинення вогню не є винятком. Дотримуйтесь його, але тримайте порох сухим, будьте напоготові, і в критичних ситуаціях набоїв не шкодуйте!», — йшлося у тексті.

Також він нібито зазначав, що слово «співрозмовників» з того боку лінії зіткнення «не варте й рваного рубля».

Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Андрій Жигулін пояснив «Українській правді», що ці повідомлення були опубліковані через помилку співробітника АП. У наданих редакції

Схожі новини