Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Соціальний ролик” чи політичний піар?

Як українські знаменитості “повелися” на пропозицію міністра культури

Шум довкола відео, яке закінчується словами “Ідемо вперед” і підписом президента, почався після заяви співачки Анастасії Приходько. Її обурило те, що кадри з її участю було використано без попередження. Міністерство культури, яке відповідало за підготовку відео, повідомило, що кадри з участю Приходько вже вирізали.

Як з’ясувалося згодом, режисера фільму “Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва також “забули” попередити про політичний характер ролика. У ролику режисер записав слова: “Почали знімати якісні українські фільми. Наше кіно повертається на великі екрани”.

“До мене звернувся міністр культури, Євген Миколайович Нищук, і запропонував взяти участь у соціальному ролику, який розповідатиме про досягнення нашої країни. Я з радістю погодився. Ну, а потім вийшло, як вийшло, - каже Ахтем Сеїтаблаєв. - Від жодного свого слова, яке сказав у цьому ролику, не відмовляюся! Але мені неприємно. Могли би сказати відверто і чесно, і тоді кожен з нас би вирішував — брати участь у цьому ролику чи ні. Жодної катастрофи у цьому не бачу. На прикладі фільму “Кіборги” можу сказати: наша знімальна група не змогла би зняти цю стрічку без допомоги держави в особі Держкіно України, Міністерства збройних сил і Генштабу”.

За даними ЗМІ, чернігівській пенсіонерці Раїсі Кузьменко, котра з’являється на початку відеоролика, за участь у зйомках пообіцяли підвищити пенсію... З ролика, який демонструють українські телеканали, вже вирізали співачку Приходько і замінили музику (були скарги, що її записано з порушенням авторських прав).

Схожі новини