Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Франції розпочнеться боротьба за Пальмову гілку Каннського фестивалю

  • 17.05.2017, 16:53
  • 700

Україна вже вдесяте представить свій національний павільйон, а за головну нагороду поборються 18 фільмів.

Сьогодні, 17 травня, стартує ювілейний Каннський фестиваль - одна з головних подій світової кіноіндустрії відзначає своє 70-річчя. Відкриватиме кінофестиваль стрічка "Привиди Ісмаеля" французького режисера Арно Деплешена.

За "Золоту пальмову гілку" поборються 18 фільмів. Україна вже вдесяте представить свій національний павільйон на Каннському фестивалі. В основній конкурсній програмі буде показана стрічка Сергія Лозниці "Лагідна". Сценарій до фільму був написаний за мотивами однойменної фантастичної повісті Федора Достоєвського. Зйомки фільму проходили в Латвії за участю Франції, Нідерландів, Німеччини, Росії, Литви та України.

Крім того, на Канському кінофестивалі покажуть стрічку "Іній" - історію про бойові дії на Донбасі — литовського кінорежисера Шарунаса Бартаса з Ванессою Параді. Фільм покажуть в рамках програми "Двотижневик режисерів". Цьогоріч журі конкурсу очолить культовий іспанський режисер Педро Альмодовар, а допомагатимуть йому, зокрема, такі зірки як Уілл Сміт, Джессіка Честейн та Ума Турман.

Переможців Каннського фестивалю-2017 визначать 23 травня, а сам кінофестиваль триватиме до 28 травня.

Джерело: УТ

Схожі новини