Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко вніс до парламенту законопроект про інклюзивну освіту

  • 05.05.2017, 19:56
  • 1 284

Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Він забезпечить продовження розвитку інклюзивної освіти в Україні, повідомила в п’ятницю, 5 травня, прес-служба президента.

За словами президента, інклюзивної освіти потребують 10% українських дітей. Законопроект передбачає, що вони навчатимуться у загальноосвітніх навчальних закладах, тих, які найзручніші для дитини і найближчі за місцем її проживання.

За законопроектом, фінансуватимуть навчання дітей з інвалідністю коштом субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Також документ вперше на законодавчому рівні визначає терміни «особа з особливими освітніми потребами», «індивідуальна програма розвитку» та «корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги».

Президент закликав нардепів підтримати цей проект Закону у найближчі парламентські тижні. Тоді ж глава держави пропонує прийняти новий закон «Про освіту», який має бути винесений на розгляд парламенту у другому читанні.

Нагадаємо, за словами міністра освіти Лілії Гриневич, в рамках реформи шкільної освіти в Україні необхідно перенавчити 22 тис. вчителів початкової школи.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини