Передплата 2024 «Добра кухня»

Українська стрічка отримала гран-прі Берлінського кінофестивалю

  • 18.02.2017, 09:11
  • 1 103

Фільм розповідає про підлітків на Донбасі.

Українська стрічка під назвою "Школа №3", в якій головні герої - підлітки - розповідають про своє сприйняття війни і життя, отримала гран-прі в конкурсній програмі Generation 14plus на 67-му міжнародному кінофестивалі в Берліні - Берлінале. Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці фільму у соцмережі Facebook, передає УТ.

Режисерами стрічки є Ліза Сміт, Георг Жено і драматург Наталія Ворожбит.

"Це велике досягенння для нашої команди! Дякуємо всім хто нас підтримував і допомагав у створенні фільму!", - йдеться у повідомленні.

В офіційному описі фільму розповідається, що це історія дітей, які навчаються у школі містечка Миколаївка на Донеччині. Влітку 2014 року це місто постраждало від потужних військових дій під час боїв за визволення Слов'янська. Снаряди потрапили до будівлі школи. Це історія дорослішання 13 підлітків, які пережили війну. Фільм побудований на відкритих монологах в паралелі з реальним життям.

"Період відображений в фільмі — це межа між війною та миром, дитинством та дорослим життям. Ці діти хочуть бути почутими, і вони мають що сказати. Це фільм про дружбу, перше кохання, плани на майбутнє", - йдеться в описі стрічки.

Схожі новини