Передплата 2024 ВЗ

Агентство Fitch дало невтішний прогноз нафтогазовому сектору РФ

  • 30.11.2015, 15:42
  • 757

Міжнародне рейтингове агентство Fitch дало негативний прогноз нафтовим і газовим компаніям Росії на 2016 рік.

Про це говориться в повідомленні агентства.

Як зазначається, причина такого прогнозу - низькі ціни на нафту, підвищення податків, закінчення періоду нарощування видобутку нафти і вплив західних санкцій.

"Фінансові та галузеві санкції, введені з 2014 року з боку США, ЄС та деяких інших країн, мали лише обмежений вплив на видобуток нафти до сих пір. Проте їхній вплив буде поступово збільшуватися, якщо санкції збережуться в середньостроковій перспективі", - зазначають аналітики.

За прогнозом агентства, ціни на нафту 2016 року не відновляться.

Аналітики також очікують, що ціни на газ в Європі, на ключовому ринку "Газпрому", залишатимуться низькими, поки ціни на нафту не почнуть рости 2017 року.

Агентство вважає, що в Росії зросте 2016 року податок на видобуток корисних копалин, а експортні мита залишаться низькими, що призведе до падіння прибутків нафтових компаній на 5-10% при вартості нафти Brent 55 дол. за барель.

Як очікує агентство, низькі доходи компаній призведуть до подальшого скорочення капітальних вкладень і більшого тиску на російський видобуток нафти, динаміка якого 2016 року буде слабкою.

Джерело: Прайм

Схожі новини