Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мистецтво парфумерії: топ винятково продуманих ароматів з історією

Любов Tiziana та Paolo Terenzi до парфумерного ремесла зародилася ще у дитячі роки. Сестра із братом зізнаються, що це заслуга їхнього дідуся Guglielmo, який займався виготовленням ароматичних свічок

Збираючи рослини, він навчав онуків усіх тонкощів ольфакторного мистецтва, які знав сам. Їхній батько Evelino продовжив і розвинув справу Guglielmo, заснувавши компанію, яка випускала свічки і парфуми.

Нині Tiziana і Paolo є власниками бренду нішевої парфумерії Tiziana Terenzi, яка закохує в себе людей у всьому світі. Її аромати натхнені сторінками пам’яті, на яких викарбувалися багатогранні емоції і почуття, пережиті під час життєвих миттєвостей. Вони торкаються найпотаємніших струн душі, вивільняючи найчуттєвіші спогади про неповторні моменти у минулому, а кожен флакон є справжнім витвором мистецтва.

Усі композиції бренду — унісекс. На думку Paolo, вони, як і почуття, не можуть поділятися за гендерною ознакою. Але це зовсім не означає, що композиції підійдуть будь-кому. Парфумерія Tiziana Terenzi є унікальною, а кожен аромат наповнений особливим сенсом і має свою історію. Вона створена для тих, хто прагне виділятися з натовпу та відповідати сучасним модним тенденціям.

Kirke — магічне зілля богині Цирцеї

У розкішному і лаконічному золотисто-чорному флаконі прихований магічний еліксир Кirke. Чуттєвий і теплий аромат подумки переносить на середземноморське узбережжя з його дивовижними природними ландшафтами, що перехоплюють дух. Він має магнетичну силу та зачаровує, як мелодія чаклунки Цирцеї.

Композиція вступає солодким фруктовим коктейлем із маракуї, персика та груші з тонкими відтінками малини й листя чорної смородини, огорнутими теплим піском. Ніжне серце розкривається чистою і прохолодною конвалією. Неповторний та спокусливий шлейф створює гармонійне поєднання геліотропа, сандала, ванілі, пачулів і мускусу. Аромат розкриває всі барви пристрасних почуттів.

Cubia — магічний талісман, який приносить удачу

Мовою моряків cubia eyes називають отвір, розташований у носовій частині корабля, через який проходять якірний ланцюг і швартовні лінії. Ще у Стародавньому Римі люди вірили, що вони оберігають судна від небезпек та пасток і приносять удачу. Ця традиція збереглася й до наших днів і навіть стала емблемою Каттоліки — рідного міста Tiziana та Paolo. Аромат Cubia є частиною колекції Sea Stars, яка посідає особливе місце в серцях її творців, народжених на березі Адріатичного моря і закоханих до нестями в його мінливу стихію. Його яскравий бірюзовий флакон нагадує про безмежні глибини океану, а кришка, оздоблена золотистою морською зіркою, — про скарби, які заховані на його дні.

Композиція вступає нотами цитрусової свіжості сорентійського лимона, калабрійського бергамота і бразильського апельсина. У серці — контрастне поєднання нот солодкого персика та насиченої, звабливої чорної смородини. Теплий і розкішний шлейф дарують деревні акорди. Вишуканий аромат уособлює магічний талісман Cubia, який приносить удачу і безмежне щастя.

Casanova — майстер спокуси

У лаконічному й елегантному золотисто-чорному флаконі зберігається справжня таємниця спокуси. Casanova запрошує нас у незабутню мандрівку Венецією, де старовинні будівлі XVIII століття ще пам’ятають любовні пригоди харизматичного авантюриста. Неймовірно чуттєвий аромат настільки переконливий, що пробуджує найпотаємніші бажання.

Композиція вступає соковитим бергамотом, витонченим жасмином, солодкою орхідеєю з делікатними відтінками листя інжиру, огорнутими ніжними пудровими нотами. Багатогранне серце зіткане з дорогоцінної амбри, гваякового дерева, мирри та шкіри, що переплітаються із пряними акордами рожевого перцю, кардамону і ванілі. Привабливий чуттєвий шлейф дарують ноти амбри, мускусу, кедра, дуба, гваякового дерева, бобів тонка та ветиверу. Аромат злегка піднімає завісу магії спокуси знаменитого Казанови, яка залишилася загадкою в його мемуарах.

Cassiopea — таємниці зоряного неба

Кожен аромат, створений неймовірно талановитим парфумером Paolo Terenzi, особливий. Cassiopea не є винятком. Натхненням для творця стали теплі спогади про щасливе дитинство, сімейний відпочинок на лоні природи, дідуся та його ігри у розпізнавання запахів. Коли сонце заходило за хмари, під сяйвом величезного жовтого місяця вони із сестрою милувалися красою зоряного неба… Ця композиція розповідає про вічну дитину всередині нас, що неспинно мріє та фантазує. Часом навіть грані між уявою й дійсністю стираються — і ми починаємо жити у своєму напівреальному світі.

На вершині композиції — фруктовий коктейль із маракуї та лимона з тонкими відтінками листя чорної смородини і терпкої папороті. Серце розкривається чарівним букетом гвоздики, чайної троянди та конвалії. Незабутній шлейф дарують сандал, мускус і боби тонка. Чистий і ніжний, яскравий та іскристий як сузір'я Кассіопея, цей аромат не підвладний часу.

Парфуми творчого тандему Tiziana і Paolo Terenzi — це геніальні витвори мистецтва, починаючи від краплі ароматичної есенції й завершуючи розкішним дизайном флакона. Підкреслюйте свою індивідуальність філософськими композиціями та проживайте щирі, справжні емоції щодня!

Схожі новини