Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ярослав ДРОЗД: «Втішений, що справа відкриття Польського дому зрушилася з місця за моєї каденції»

  • 14.10.2015, 20:12
  • 2 219

Новим Генеральним консулом Республіки Польща у Львові призначений Вєслав Мазур. Про це “ВЗ” стало відомо із середовища польської дипломатії. Наразі пана Мазура у Львові ще немає, а функції очільника дипломатичної установи виконує Генконсул РП у Львові Ярослав Дрозд.

Ярослав ДРОЗД: «Втішений, що справа відкриття Польського дому зрушилася з місця за моєї каденції»
Ярослав ДРОЗД: «Втішений, що справа відкриття Польського дому зрушилася з місця за моєї каденції»

У розмові з “ВЗ” Ярослав Дрозд заявив, що є прогрес у справі будівництва Польського дому у Львові. Сесія Львівської міської ради 1 жовтня надала Всеукраїнській спілці громадських організацій “Федерація Польських організацій в Україні“ земельну ділянку у Львові на вул. Шевченка, 3-а, в оренду терміном на 49 років (у попередній редакції ухвали було “терміном на 5 років”). “Тепер працюємо із архітекторами, департаментом містобудування Львівської міської ради, іншими спеціалістами. Втішений, що справа відкриття Польського дому зрушилася з місця за моєї каденції”, - сказав Ярослав Дрозд.

Цього тижня Ярослав Дрозд запросив співпрацівників, духовних осіб і діячів польських організацій із Львівського, Івано-Франківського і Закарпатського консульських округів на презентацію третього, розширеного видання про діяльність Генерального консульства у Львові за останні 25 років. Матеріали до книги зібрав консул Марцін Зєневіч, який також завершує свою роботу у Львівському консульстві.

Довідка «ВЗ»

Ярослав Дрозд був Генеральним консулом Республіки Польща у Львові з вересня 2011 року (до того очолював Генконсульство РП у російському Санкт-Петербурзі). Торік Ярослав Дрозд був нагороджений «Золотим Гербом Львова» - за активну підтримку тих, хто захищав правду і проявляв справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України.

Вєслав Мазур досі працював Генконсулом РП в Одесі, а до того — у Севастополі. Він у 2014 році евакуйовував працівників Генконсульства Польщі зі Севастополя, після того, як Росія загарбала Крим, а обов’язки і функції севастопольського консульства почало виконувати консульство Польщі в Одесі.

Фото зі сайту Kurier Galicyjski.

Схожі новини