Передплата 2025 «Добра кухня»

«Сири мають бути ексклюзивними та смачними…» — переконані Петро та Людмила Поліщуки

У перші дні повномасштабного російського вторгнення Петро Поліщук із селища Саврані Подільського району пішов до війська, де був старшим стрільцем. Коли після поранення повернувся додому, то вирішив розвивати власну справу

У спеціально обладнаному приміщенні Людмила Поліщук виготовляє крафтові сири. Фото – Суспільне – Одеса.
У спеціально обладнаному приміщенні Людмила Поліщук виготовляє крафтові сири. Фото – Суспільне – Одеса.

І раніше разом із дружиною Людми­лою він доглядав кількох корів. Тепер їх чисельність збільшилася до семи голів. Аби придбати тварин, довелося продати автомобіль.

Ще ж ентузіасти звернулися до міс­цевого Центру зайнятості. Тамтешні фахівці скерували чоловіка на навчання, де вдалося опанувати підприємницькі навички. Склавши бізнес-план, подруж­жя одержало державний ґрант у розмірі 250 тисяч гривень, за які відремонтува­ли приміщення для сироварні, закупили необхідне обладнання.

Пан Петро годує та доїть своїх рога­тих улюблениць, а Людмила займається переробкою отриманого молока. Окрім твердих сирів, вона виготовляє бринзу, масло, сметану, йогурти. Усю продукцію (в одноразовій тарі, зі спеціальними на­клейками) реалізовують на місцевому ринку. Також замовники приїжджають до господарів додому.

Поліщуки не мають наміру зупиняти­ся на досягнутому. В їхніх планах — збіль­шувати обсяги виробництва, розши­рювати асортимент. Зокрема, потрібен підвал, де дозріватимуть сири. Вони мають бути ексклюзивними та смачни­ми, які б подобалися споживачам.

Алла КОВАЛЬСЬКА.