Передплата 2024 «Добрий господар»

«У моєму волоссі - моя сила!»

Дівчинка, якій у дитинстві хотіли підрізати коси, встановила Національний рекорд у номінації «Найдовше дитяче волосся»

Фото з особистого альбому Анни Дібіргаджієвої
Фото з особистого альбому Анни Дібіргаджієвої

Напередодні Дня захисту дітей, а саме 30 травня, в Україні встановили «красивий» рекорд. Чому красивий? Бо цього дня зафіксували красиве і довжелезне волосся у 9-річної киянки Амінат Дібіргаджієвої. При зрості 146 сантиметрів довжина волосся у розплетеному вигляді маленької рекордсменки — 151,5 сантиметра. Прізвище Амінат Дібіргаджієвої поповнило Книгу рекордів України у номінації «Найдовше дитяче волосся».

За словами керівника Національного реєстру України Лани Вєтрової, волосся Аміни, окрім того, що довжелезне, воно ще й дуже густе.

«Це визнання природної краси та унікальності дівчинки стає об'єктом захоплення не лише в Україні, а й у світі. Бо вже сьогодні ми отримали запит на висвітлення цього рекорду за кордоном», — розповіла журналістці «ВЗ» Лана Вєтрова.

Чи складно доглядати за такою красою і як довго відрощувала волосся маленька рекордсменка, я запитала у її мами Анни Дібіргаджієвої.

— Ми живемо у Києві. У столиці України народилася і наша Аміна, — каже Анна. — Таке ім'я нашій донечці дав батько Аміни. Він наполовину дагестанець, хоча й народився також у Києві.

За словами пані Анни, Аміна закінчує третій клас у 322 школі міста Києва. Захоплюється малюванням. Створила свій ігровий Ютуб-канал. Ще маленькою Амінат часто хворіла. Не раз мама хотіла підстригти волосся, але донька була категоричною. Щоразу казала: «Ні, не хочу, бо у моєму волоссі - моя сила!».

Правда, коли дівчинці виповнився рочок, батько з дідусем трішечки її підстригли. І відтоді Аміна не дозволяла «крутити» ножицями біля її розкішної коси. Як з’ясувалося, вона завжди мріяла отримати медаль чи іншу нагороду за своє розкішне волосся.

— Анно, як часто миєте доньці голову, і скільки часу займає ця процедура?

— Аміні самій складно помити півтораметрову косу, тому мені доводиться їй допомагати у цьому. Миємо голову раз на тиждень, волосся не жирніє швидко. Уся процедура — миття, сушіння, заплітання займає 2,5 години.

Схожі новини