Передплата 2024 ВЗ

Легендарний собака помер у сні

Його образ закарбовано у криптовалюті

Ось цей зачудований вираз мордочки Кабосу зробив його знаменитим. Фото зі сторінки KABOSUMAMA в Інстаґрамі
Ось цей зачудований вираз мордочки Кабосу зробив його знаменитим. Фото зі сторінки KABOSUMAMA в Інстаґрамі

У віці 18 років в Японії завершилося земне життя Кабосу, найвідомішого на нашій планеті собаки породи шиба-іну, який був «обличчям» криптовалюти Dogecoin. Про це повідомило Sky News.

Власниця цього собаки, вчи­телька Ацуко Сато, уточнила, що її улюбленець помер у сні. Два роки тому у нього виявили рак крові, захворювання печін­ки, жовчовивідних шляхів. Пес був настільки ослабленим, що змушений був пересуватися з допомогою візочка. Тож фаталь­ний кінець не став несподіван­кою…

Перші роки життя Кабо­су були сирітськими — він жив у притулку для тварин. Звід­ти його у дворічному віці за­брала пані Ацуко. Після того в історії цього пса відкрилася нова, щаслива сторінка. Ото­чений увагою педагога, він не відчував жодних незручностей. А знаменитим його зробив ви­падок. 14 років тому у соцме­режах господиня опублікувала світлину Кабосу із зачудованим виразом його мордочки. І під­писала: «Така забава… вау». Це фото набрало рекордну кіль­кість переглядів, стало «вірус­ним». Саме воно найчастіше з’являлося в Інтернеті, коли в його пошуковику робили запит «собака». Його використовува­ли як мем Doge.

А найбільшу популярність Ка­босу здобув у 2021 році, коли цей мем продали за 4 мільйо­ни доларів як незамінний токен (NFT).

Більше того, цей симпатяга став символом криптовалюти Dogecoin (торік її вартість зрос­ла на 4000% після того, як Ілон Маск назвав її «народною крип­товалютою»). Саме у ній увічни­ли найвідомішого шиба-іну. А все зробив одного разу осо­бливий погляд Кабосу…

Схожі новини