Передплата 2024 «Добра кухня»

Гуси стережуть тюрму навіть краще, ніж собаки

Працівники в’язниці в бразильському штаті Санта-Катарін добре пам’ятають легенду про те, що пильні гуси врятували Рим. І вирішили взяти цих ґелґотальників до себе на роботу…

Тюремні гуси на вахті.
Тюремні гуси на вахті.

Уважність гусей, їхня миттєва реакція на появу сторонніх потрібна пенітенціарникам, аби нагля­дати за в’язнями — щоб ті не втекли. І в разі спроби такої втечі сигналізувати про це. Відтак домашніх птахів помістили у зеленій зоні між внутрішньою огорожею в’язниці та зовнішньою стіною. Гуси па­суться собі, а коли раптом хтось з’явиться на го­ризонті, видають звуки тривоги. І охоронці колонії - тут як тут! У втікачів шанси нульові.

Раніше функцію нагляду за периметром колонії виконували собаки. Але до них за допомогою їжі і ласкавих слів в’язні могли піддобритися. З гусьми цей номер не проходить, вони — непідкупні!

Агенція «Рейтер», яка повідомила про таких не­звичних охоронців, зазначає, що «головним сто­рожем» у цій пернатій команді є гусак Піу-Піу. Коли подружки скубають траву, він поглядає по боках — і в разі зайвих рухів довкола здіймає ле­мент.

Задоволений новим «персоналом» і керівник установи Маркос Роберто де Соуза. З практичних міркувань: за гусьми легше і дешевше доглядати. Корм для них прямо під ногами.

Схожі новини