Передплата 2024 «Добрий господар»

Із лісу через асфальтівку — на шпацер!

Зазвичай лякливі смугастики людей не бояться

Пішохідного переходу у цьому місці немає, але водії однаково пригальмовують...
Пішохідного переходу у цьому місці немає, але водії однаково пригальмовують...

Стадо добре вгодованих кабанів та їхні виводки, перебігаючи дорогу, доволі часто сповільнюють рух на пожвавленій трасі Дрогобич — Стрий. Водії і пасажири не нарікають, бо мають можливість споглядати захопливе, до того ж безплатне видовище.

Відео одного із таких кочу­вань розмістив у соцмере­жах ресурс dro_live. Зо три десятків вепрів, не лякаючись шуму транспорту, перебиралися з одного лісу в інший. При цьому встигли «пофрезерувати» узбіч­чя, де, мабуть, під шаром тра­ви притаїлися поживні для цього племені черв’яки і жучки. А трохи далі їх чекала справжня розкіш — жолуді під дубами.

Цікаво було спостеріга­ти за реакцією людей у сало­ні, які фільмували це кабаняче турне. Вони дивилися на дій­ство за вікном із захопленням — дика природа наблизилася до них на відстань якихось де­сяти метрів. А які щасливі були діти, що їхали у машині! Каба­нів вони побачили наживо, а не у мультику. Прекрасний урок біології!

Відеосюжет з кабанами ви­кликав багато коментарів — до­брих, теплих, а також саркас­тичних. Ось деякі з них.

Олеся Пазинюк:

— Яка гарна велика родина! Люди, бережіть Землю, приро­ду і тварин! Це те, що дано нам в подарунок від Всевишнього Творця…

Людмила Жовток:

— Ого! В лісі з ними зустрітися — всі рекорди з бігу виконаєш…

Тарас Малишко:

— Зустрічався з такою тусою 1×10. Серце і дихання було зу­пинене…

Орися Миляник:

— У Польщі біля під'їздів такі кабани ходять — навіть не боять­ся.

Надія Івоняк:

— Вгодовані, трохи схожі на депутатів…

Це правда, лісові наші кабан­чики стають щораз круглішими і сміливішими. Як сказала одна із читачок — соціальними. Бачили їх не тільки на дорогах, біля сіл, а й у містах — у Рівному, Ковелі, Вінниці, Львові.

Схожі новини