Передплата 2024 ВЗ

«Юрчик співає такі пісні, що чіпляють за душу»

Дев’ятирічний Юрій Напора виступами просто неба за рік зібрав на потреби ЗСУ 3 мільйони гривень!

Фото Самбірської міської ради
Фото Самбірської міської ради

Торік «ВЗ» писав про восьмирічного Юрія Напору зі Львова, який вирішив долучитися до збору коштів на підтримку ЗСУ. За дуже короткий термін, коли журналістка «ВЗ» спілкувалася з юним артистом і його батьком — Назаром Напорою, Юрчик наспівав 95 тисяч гривень, які передав на потреби наших захисників військовому капелану, отцю Михайлу Греділю — пароху храму Благовіщення у Городку, який керує Громадським об'єднанням «Апостольська чота».

Рівно через рік, у серпні 2023 року, стало відомо, що уже тепер 9-річний Юрій Напора зібрав для ЗСУ 3 мільйони гривень! До речі, Юріій Напора — наймолодший волонтер молодіжної духовно-патріотичної організації «Апостольська чота» у Городку.

За словами батька — Назара Напори, ідея допомагати фінансово армії належить його синові. «Бог дав Юрчику гарний голос і музикальний слух, — каже пан Назар. — Тож коли Юра мені запропонував посприяти у проведенні його виступів, у мене від радості аж очі засвітилися».

Перший вуличний концерт Юрія відбувся просто неба у Мостиськах. Співає хлопець без «мінусовки», бо тато сам на синтезаторі акомпанує синові. На першому виступі хлопчикові з татом вдалося зібрати 23,5 тисячі гривень.

У репертуарі 9-річного виконавця — пісні про війну. «Ми підібрали такі пісні, що чіпляють за душу», — каже пан Назар.

Схожі новини