Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Цей шлях є символічним актом солідарності та способом зібрати гроші для українських героїв»

Мер норвезького міста приїхав до України велосипедом, аби допомогти ЗСУ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Мер норвезького міста Сокндал Йонас Андерсен Саєд здійснив одинадцятиденне велосипедне турне зі свого міста роботи до села Залізці на Тернопільщині. Приїхав до України з волонтерською місією — зібрав 150,4 тисячі норвезьких крон (545 тисяч гривень) на потреби Збройних Сил України. За ці кошти вже придбано і передано на передову два дрони Mavic, комп’ютерне обладнання для артилерії, планшети, тепловізор та генератор…

Йонас Андерсен Саєд відомий тим, що чотири роки тому став наймолодшим міським головою у Норвегії. Тоді йому виповнився 21 рік. У перші дні на посаді заявив, що його зарплата зависока, зменшив її на 250 тисяч норвезьких крон. У Норвегії відзначається благодійними проєктами, підтримує Україну.

Чому мер-велосипедист вирушив саме в село на Тернопільщину? Бо після широкомасштабного вторгнення рф, норвезький Сокндал та українські Залізці стали містами-побратимами і тісно співпрацюють у волонтерській справі.

«Наші громади домовилися про співпрацю в різних сферах, — сказав мер Сокндалу під час зустрічі з українськими журналістами. — Як голова громади, хочу зробити свій безпосередній внесок. Тож цей шлях є і символічним актом солідарності, і способом зібрати гроші для українських героїв, які борються за демократію та свободу, шлях, яким рухається молодь України».

На фініші свого велосипедного туру Андерсен Саєд передав одній із бригад Тернопільщини авто для роботи на фронті. Для Андерсена це вже четверта подорож велосипедом до України з початку повномасштабного вторгнення. Під час кожної збирав гроші на допомогу українським військовим, які кожен охочий скидали на спеціальний рахунок. Зокрема, в одній з поїздок Йонас Андерсен Саєд назбирав 150 тисяч норвезьких крон і допоміг пораненому українському воїну врятувати життя (зараз захисник перебуває на реабілітації в одній з клінік Німеччини).

На фініші свого велосипедного туру Андерсен Саєд передав одній із бригад Тернопільщини авто для роботи на фронті
На фініші свого велосипедного туру Андерсен Саєд передав одній із бригад Тернопільщини авто для роботи на фронті

Схожі новини