Передплата 2024 «Добра кухня»

Не лише перемагає, а вже пробує себе як хореограф

Учениця 7 класу Лисиничівської гімназії Евеліна Пилипишин здобула друге місце у Міжнародному конкурсі у Парижі THE FESTIVAL BRIDGES IN PARIS

Фото з особистого альбому Христини Пилипишин
Фото з особистого альбому Христини Пилипишин

13-річна Евеліна Пилипишин займається танцями майже 10 років, а з 2017-го є учасницею хореографічного колективу DiaDance, яким керує Діана Міщук. DiaDance — учасник багатьох конкурсів і фестивалів не лише в Україні, а й далеко за її межами. Серед творчих здобутків колективу — виступи у Польщі, гран-прі Folklore Festival FAIRY TALE in Prague та багато інших. А недавно юні танцюристи достойно представляли Україну у Франції.

Окрім танців в ансамблі, Евеліна у своєму творчому доробку має чимало сольних номерів. Саме її сольна хореографічна композиція «Коли все мине» принесла дівчинці призове друге місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі THE FESTIVAL BRIDGES IN PARIS (Зірки Парижа).

«Для Евеліни — це не перша перемога і не перша нагорода, — розповідає мама дівчинки Христина Пилипишин. — До прикладу, у березні цього року вона отримала друге місце на конкурсі That’s Rhythm Fest, 2021 року — стала переможницею конкурсу INFINITY DANCE (м. Львів), має ще ряд інших відзнак, проте нагорода, яку донька отримала 6 травня за виступ у Théâtre du Blanc-Mesnil, що у центрі Парижа, — особлива, адже її виступ оцінило імените міжнародне журі. І хоча Евеліна страшенно хвилювалася перед виступом, однак її натхненна праця та віра в перемогу дали гарний результат».

Евеліна має амбітні плани щодо танцювального майбутнього: виступити на сцені львівської Опери та створити власний колектив. А ще — побачити єгипетські піраміди. Але це — згодом. Наразі, попри юний вік, пробує себе як хореограф, — працює над постановкою танцю для діток на свято останнього дзвоника, що незабаром відбудеться у рідній гімназії.

Схожі новини