Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ми не очікували, що буде такий ажіотаж»

11-річна волонтерка, яка виготовляє «чарівні палички», як у книгах про Гаррі Поттера, отримала замовлення з-за кордону

Замовляють “чарівні палички” не лише клієнти з України
Замовляють “чарівні палички” не лише клієнти з України

11-річна Олександра Резніченко зі Сум, яка захоплюється книгами про юного чарівника Гаррі Поттера, виготовляє на замовлення «чарівні палички». Вартість однієї - 100 грн. 80% заробітку дівчинка перераховує на ЗСУ, 20% витрачає на матеріали. Олександра уже перерахувала на потреби армії близько 8 тисяч грн! Замовляють «чарівні палички» не лише клієнти з України, а й зі США, Португалії, Швеції, Казахстану…

Мама юної волонтерки Ольга Рез­ніченко розповіла журналістці «ВЗ»:

— Cаша три роки захоплюється істо­рією про Гаррі Поттера. Колекціонує різ­ні речі. Одного разу донька побачила у TikTok, як ці палички можна зробити з па­перу, але їй та техніка не сподобалась. І вона вигадала власний спосіб, як виго­товляти «чарівні палички». Секрет виго­товлення тримає у таємниці.

Якось донька мене запитала: «Мамо, якби я спробувала продавати свої палич­ки, і у такий спосіб допомагати нашій ар­мії, чи купували б їх?». В Україні багато дітей, які завдяки своїм талантам чи за­хопленням збирають кошти, і у такий спо­сіб допомагають ЗСУ. Я відповіла: «У тебе гарно виходить. Чому б ні? Фанатів Гар­рі Поттера доволі багато». Але ми погово­рили, і вона не наважилась одразу їх виго­товляти…

А цього року повернулася до цієї ідеї. Створила окрему сторінку в Instagram — ollivander_ua. Оллівандер у книгах про Гаррі Поттера — майстер, який виготов­ляв «чарівні палички». Я їй допомогла на­писати пост про те, як вона буде це ро­бити… Ми не очікували, що буде такий ажіотаж.

— Скільки паличок Саша вже про­дала?

— Близько 80 штук. Але замовили у неї 151 паличку, і нові замовлення постійно надходять.

— Хто саме купує у Саші «чарівні па­лички»?

— Різні люди, не лише фанати «Гаррі Поттера». Дехто просить, щоб Саша зро­била паличку на свій розсуд, інші замов­ляють паличку конкретного персонажа. Або просять в одній поєднати двох героїв (кожен персонаж має свою паличку). Де­сять «чарівних паличок» замовили на ви­пускний у творчій школі акторської май­стерності.

У Саші також з’явилися замовлення з-за кордону. Знайома попросила для свого хрещеного у Лондон. Замовля­ють також із інших країн: зі США, Порту­галії, Швеції, Казахстану. Ми з донькою домовилися, що на виготовлення «чарів­них паличок» вона виділяє дві-три годи­ни на день. На першому місці - школа та здоров’я. Тому попереджає клієнтів, що замовлень дуже багато, а тому треба по­чекати…

Саша розповіла, що книжку про Гар­рі Поттера їй на день народження пода­рував двоюрідний брат, який є фанатом цього героя. І вона теж захопилася цим відважним персонажем.

— Зараз читаю четверту книгу про Гар­рі Поттера, — каже юна волонтерка. — Чи складно робити «чарівні палички»? Іноді втомлююсь, бо замовлень багато, але це приємна втома.

— Якби ця паличка і справді була чарівною, щоб ти загадала?

— Щоб Україна перемогла у цій війні!

Схожі новини