Передплата 2024 «Добрий господар»

Не кожен Мухтар підійде вашій дитині…

У багатьох з нас удома є собаки. Без цих тваринок ми не уявляємо своїх буднів і свят. Утім, до їхньої присутності поруч з нами треба ставитися вкрай відповідально. Бо часом наша необачна поведінка, непродуманий вибір чотирилапого може призвести до великих проблем

Фото pexels
Фото pexels

Такі застереження будуть не зайвими, коли у домі є діти. Ті, хто думає, що собака має стати для них живою забавкою, глибоко помиляються. Не всіх гавкунів можна залишати наодинці з малюками. Бо іноді азартні ігри можуть перерости в агресію.

Там, де є діти, фахівці радять дорослим не за­водити собак кількох порід. Найперше — пітбу­ля. Адже ці войовничі пси були виведені для того, щоб боротися з іншими тваринами. Їхня поведінка може стати неконтрольованою. Якщо їх дратувати (а діти можуть це робити), пітбулі здатні показати зуби, свій жорстокий норов.

У сім'ю з малими дітьми не варто приводити і ротвейлерів. Звичайно, за належного виховання вони стають надійними друзями і захисниками. І все ж… Ці тварини доволі сильні, з міцною стату­рою. Один невинний грайливий стрибок — і ваша дитина може впасти й покалічитися. Не допускай­те цього!

Багато хто любить утримувати у себе невелич­ких чіхуахуа. Попри все, ці песики бувають вкрай нервовими. Гарчать більше від представників ін­ших порід. А якщо дитина зробить їм щось до­шкульне, можуть своїми гострими зубками вхопи­ти за пальчик, за ногу. Клопотів не оберетеся!

Якщо у вас маленькі діти, не ризикуйте і не при­водьте у хату сибірського хаскі чи маламута, хоча їх вважають дружелюбними собаками. А вони є ще й надзвичайно енергійними, люблять компанії. У пориві радісних емоцій можуть штовхнути вашу дитину, своєю вагою спричинити їм травму. Якщо за такими собаками і дітьми не наглядати, можуть бути неприємності. Не доводьте до цього!

Схожі новини