Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Собака відшукав двомісячну дитину

Брати наші менші допомагають людям у багатьох важливих справах. У тому числі - у проблемах сімейних. Свідчення цього — випадок із кримінальної хроніки у Київській області

Той самий Грім, який швидко відшукав малюка.
Той самий Грім, який швидко відшукав малюка.

В одному із тамтешніх сіл молоде подружжя постій­но між собою конфліктувало. Батько зловживав спиртним, і це призводило до сварок із дружиною, часто доходило до рукоприкладства. Під час чергового з’ясування стосун­ків нетверезий глава роди­ни схопив із колиски двомі­сячну дитину і подався геть. Мати почала шукати немов­ля, але ніде у своєму селі зна­йти його не змогла. Тож зму­шена була викликати поліцію.

На місце пригоди наряд правоохоронців прибув із кі­нологом Андрієм і його поміч­ником — службовим собакою Громом. Німецький вівчур, якому дали понюхати дитячі речі, відразу взяв слід і побіг у напрямку сусіднього села, де, за розповідями місцевих жителів, у горе-батька були спільники по оковитій. Щоб прискорити пошуки, поліцей­ський сів за кермо і вирушив у напрямку, який підказав його чотирилапий підопічний. Грім не помилився: через кілька кі­лометрів на узбіччі дороги кі­нолог побачив чоловіка із ви­краденим з хати немовлям.

Домашнього деспота за­тримали, дитину віддали для огляду лікарям — на щастя, з нею все гаразд. Скандаліс­та тепер чекають слідчі, які встановлять, якого саме по­карання має зазнати неа­декват. А от кінолог Андрій та його друг Грім отримають заохочення за свою роботу. Молода мати дуже вдячна за те, що поліцейський собака допоміг врятувати її дитину від непрогнозованої поведін­ки чоловіка-пияка.

Схожі новини