Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сильніші за землетрус!

Вижили, хоча перебували кілька тижнів під завалами

Кінь і собака, які побували у підземному пеклі, але вибралися з нього.
Кінь і собака, які побували у підземному пеклі, але вибралися з нього.

Дві неймовірні історії з Туреччини, яка поволі оговтується від руйнівних землетрусів, що недавно спіткали цю країну. Приклад дивовижної жаги до життя продемонстрували тварини.

В одному з міст, яке опини­лося в епіцентрі природної сти­хії, з-під завалів рятувальникам вдалося дістати виснажену сам­ку добермана на кличку Сила і трьох її новонароджених цуце­нят. У полоні ця сімейка провела 28 днів! Вижити вдалося завдя­ки тому, що серед будівельно­го сміття заблокована твари­на віднайшла пакет із собачим кормом — і це дало силу їй, а та­кож молоко її песикам. Корм уже майже закінчився, від нестачі їжі Сила втратила вагу («шкіра і кості» — кажуть про знайду ря­тувальники), але завдяки тому, що прийшла допомога, соба­кам вдалося уникнути фатально­го кінця.

Полонянок доставили у ве­теринарну клініку. Собаці-мамі обробили рани, призначили лі­кування і дієту, яка дозволить їй вийти із незадовільного стану. Завдяки опіці фахівців небезпе­ка більше не загрожує і трьом її малюкам.

А два тижні перед тим пра­цівники турецької служби поря­тунку стали свідками ще одні­єї унікальної історії. Розбираючи завали, під купою каміння у міс­ті Адіаміні вони знайшли… коня. Гривастий провів у пастці мото­рошний 21 день. Видно, мав, як кажуть у нас, «кінське здоров’я» — інакше вижити не вдалося б. Господар коня не повірив у це щастя — і після почутої новини розплакався. А його вихованець, вдихнувши повітря свободи, ще знайшов у собі сили самотужки піднятися на поверхню.

Ніколи не здавайтеся перед складними обставинами! — не­мовби нагадують нам, людям, брати наші менші.

Схожі новини