Передплата 2024 ВЗ

Капусти вистачить собі та воїнам

Фермер Олег Галасун із села Чаруків Луцького району ви­рощує різноманітну городину. Цьогоріч, окрім інших овочів, на 30 сотках висадив капусту

В Олега Галасуна нинішнього сезону добре вродила капуста. Скрін із відео Суспільне Волинь.
В Олега Галасуна нинішнього сезону добре вродила капуста. Скрін із відео Суспільне Волинь.

Погода для неї видалася хорошою — часто падали дощі, насичуючи землю вологою. Посприяло врожайності і дотримання сівозміни, адже торік на ділянці росла цукрова кукурудза. Тож головки сформува­лися великими — одна в одну.

Перед квашенням їх треба пошаткувати на тертці, додати сіль, спе­ції. Отриману масу пан Олег закладає в 200-літрову бочку, а зверху обов’язково кладе важ­кий камінь. Після тривалого ви­кисання цю капусту разом з ін­шими домашніми соліннями, а також свіжими овочами чоловік відправляє на фронт.

Волинський фермер допо­магає військовим із 2014 року, бо вважає підтримку армії обов’язком кожного українця. Разом із однодумцями він купу­вав автомобілі та різноманітні предмети, що необхідні на пе­редовій лінії оборони. Бо ро­зуміє: там воюють наші брати, діти. До речі, син пана Олега теж захищав Україну у 2015- 2016 роках.

Ще ж ґазда вирощує на пло­щі 2 га цукрову кукурудзу, а у двох теплицях — помідори та огірки. Томати плодоносять навіть пізно восени. Для цього споруду закритого ґрунту до­водиться опалювати і трохи до­освічувати.

Схожі новини