Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ветеринари радили приспати важко хворого коня…

А львівські волонтери його рятують

У “Домівці” Бадді оточили підвищеною увагою.
У “Домівці” Бадді оточили підвищеною увагою.

Цілком справедливо цей зоопритулок назвали «Домівкою Врятованих Тварин». Він виконує свою місію навіть тоді, коли обставини складаються несприятливо. Свідчення цього — сумно-оптимістична історія із коником Бадді. Її розповів засновник «Домівки «Орест Залипський.

Дев’ятирічний Бад­ді прибув до Львова із прифронтового Крама­торська на Донеччині. Його підкосило запалення копит — ламініт. Через запущений стан лікувати коня, який не може стояти на ногах, стало вели­кою проблемою. Ветерина­ри розводили руками, майже не давали шансів на одужання тварини. Співчували власни­кам і, не маючи змоги їм допо­могти, радили попрощатися з Бадді і… умертвити його. Мо­вою спеціалістів — вдатися до евтаназії.

Але у зоозахисників зі Льво­ва був свій погляд на цей ви­падок. Вони вирішили по­боротися за життя коника. Бодай полегшити його страж­дання і продовжити його дні.

До міста Лева Бадді при­везла одна із зоозахисних ор­ганізацій Великої Британії. Тут він потрапив під опіку праців­ників «Домівки Врятованих Тварин». Ось що каже про це пан Орест:

— Після приїзду Бадді опинив­ся під опікою тендітних жінок, котрі змогли підняти його на чо­тири копита! Зараз це ставний красивий велетень, який залюб­ки ходить на прогулянки. Завдя­ки людській турботі він прожи­ває відведене йому життя. Ми, зі свого боку, забезпечимо йому належний догляд, лікування та комфортні умови.

Схожі новини