Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яструб, який працює у… метро

За свою роботу «пернатий поліцейський» отримує винагороду — шматочки м’яса

Пасажири станції метрополітену Ель-Серріто-дель-Норт в американському Сан-Франциско тривалий час відчували дискомфорт через голубів, які з повітря забруднювали їх своїм послідом. Проблему вдалося вирішити завдяки яструбу, якого разом з його власником Рікі Ортізом найняла для роботи у метро місцева транспортна компанія.

Яструб працює тричі на тиждень. Патрулюючи станцію та її округи, хижак відлякує голубів, які зазвичай всідаються на довколишніх спорудах, не дозволяє хуліганистим «птахам миру» наближатися до людей. Появи яструба голуби бояться як вогню.

Крилатий охоронець порядку виявився значно ефективнішим від інших засобів боротьби із пташиними екскрементами. Голубів відлякували від метро муляжами сов, звуковими установками. Щоб птахи не приземлялися там, де перебувають люди, на будівлях встановлювали спеціальні захисні шипи і сітки. Експеримент з яструбом перевершив усі сподівання.

За свою роботу «пернатий поліцейський» отримує винагороду — шматочки м’яса.

Щоб яструб випадково не загубився, на нього, як і на будь-яку тварину у штаті Каліфорнія, повісили GPS-передавач. Але у його послугах не було потреби: після виконаної роботи «сторож» завжди повертається до свого господаря.

Схожі новини